HPP en de strijd tegen voedselverspilling dankzij verlengen van de houdbaarheid.

Houdbaarheidsdatum of fruitsap

Voedselverspilling indijken dankzij High Pressure Processing (HPP)

Voedselverspilling is niet iets om vrolijk van te worden. Zeker niet als je de cijfers leest: gemiddeld verspilt de Vlaamse consument jaarlijks tussen de 15 en 23 kilo voedsel. Als we dat extrapoleren naar huishoudens in Vlaanderen, dan komen we op een totale verspilling van 90.000 tot 142.000 ton voedsel. Hiermee zouden 215.000 tot 325.000 mensen gevoed kunnen worden. Overigens wordt van dat voedselafval 1,5 procent zelfs ongeopend weggegooid, omdat de houdbaarheidsdatum overschreden is. HPP draagt bij tot het indijken van voedselverspilling.

Hoe High Pressure Processing (HPP) voedselverspilling kan tegengaan

Het goede nieuws is dat de meerderheid van de Vlamingen het weggooien van eten probeert te beperken. High Pressure Processing (HPP) kan aan die ambitie tegemoetkomen door de houdbaarheid van levensmiddelen aanzienlijk te verlengen – drie- tot zelfs tienmaal.

Praktisch voorbeeld: HPP kan de shelf life van verse vruchtensappen met 3 maanden maanden verlengen, zonder dat de voedingsstoffen verloren gaan.

HPP voor supermarkten

Ook in de supermarken wordt heel wat voedsel uit de rekken gehaald omdat de houdbaarheidsdatum overschreden is. HPP verlengt de houdbaarheid en daardoor moet er minder voedsel weggegooid worden.

Wilt u als voedingsproducent en/of -verwerker bijdragen aan de strijd tegen voedselverspilling? Dan kan HPP u heel wat diensten bewijzen – ook op andere vlakken, zoals Clean Label en voedselveiligheid.

“Langer productleven, nieuwe kansen.”

Contacteer ons gerust voor meer info.

There are no comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart