Wat is HPP (High Pressure Processing)?

HPP of High Pressure Processing biedt zowel ecologische als economische voordelen. Het heeft enkel water en elektriciteit nodig voor de hogedruk pompen. Kiemen en bacteriën worden volledig geneutraliseerd zonder het gebruik van chemicaliën. Hieronder een stapsgewijze voorstelling van het proces.

  1. De verpakte voedingsproducten zijn veelal gekoeld en worden in speciale manden geplaatst. Het proces is geschikt voor vacuüm verpakkingen, gemodificeerde atmosfeer verpakkingen en plastic flessen. HPP vereist flexibele en semi-gasdichte pakketten.

2. De manden worden overgebracht in het hogedrukvat, dit vat beweegt naar binnen en wordt gesloten, het koude pasteurisatieproces kan beginnen.

3. Het stalen vat is gevuld met water. Elektrische hogedrukpompen verhogen vervolgens de druk in het vat tot maximaal 6000 bar, waardoor kiemen en microorganismen worden vernietigd. Omdat de druk gelijkmatig van alle kanten wordt toegepast, blijft het product intact, zonder veranderingen in structuur of vorm.

4. Nadat de druk weer is verlaagd, wordt het water afgelaten. Het hogedrukvat wordt geopend en uitgeladen.

Het resultaat: voedsel dat tot tien keer langer vers blijft zonder verandering in textuur, uiterlijk of smaak. Nutriënten en vitamines worden volledig behouden – het product is klaar voor transport en verkoop!

Contacteer ons

Op zoek naar meer informatie over HPP of interesse in een gratis test run?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart