Clean Label mogelijk dankzij HPP-behandeling

Clean label

Clean Label en High Pressure Processing (HPP): een goed huwelijk

Clean Label: wanneer u dat op een verpakking ziet, betekent het dat het voedingsproduct in kwestie géén (chemische) additieven bevat. Die zogenaamde E-nummers (smaakversterkers, bewaarmiddelen, antioxidanten, kleurstoffen …) worden aan het product toegevoegd om smaak, textuur of houdbaarheid te optimaliseren. Op zich niets mis mee, zou u denken, aangezien 380 van die additieven door Europa zijn goedgekeurd voor gebruik. Alleen is niet iedere wetenschapper er even hard van overtuigd dat die stoffen géén gezondheidsrisico’s inhouden. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat consumenten steeds meer kunstmatige- en over-processing laten doorwegen om niet voor bepaalde voedingsmiddelen te kiezen.

 

 

Clean Label: veiligheid voor alles

Het gaat bovendien om meer dan veiligheid: omdat door pasteurisatie en sterilisatie smaak, kleur, textuur en nutritionele eigenschappen verloren gaan of veranderen, wordt aan bepaalde verse levensmiddelen bij wijze van tegengewicht conserveringsmiddelen als benzoëzuur E210, kalium en natriumsorbaat E201 -E202 toegevoegd, die worden gecombineerd met PH-regulatoren. Dat mag, maar het kan voor andere en vaak zuurdere smaak zorgen. Bovendien zijn er mogelijk schadelijke effecten wanneer bepaalde conserveringsmiddelen met bepaalde zuren in contact komen. HPP biedt hier de perfecte oplossing.

 

Voedsel zonder conserveringsmiddelen

Omwille van die twijfel is Clean Label per definitie veiliger dan producten met additieven. Maar als het geen conserveringsmiddelen bevat, moet de langere houdbaarheid op een andere manier gegarandeerd worden. En dat kan dankzij het door en door veilige High Pressure Processing-drukproces, dat bovendien geen enkele negatieve impact geeft op smaak, geur en kleur.

Meer lezen over de voordelen van High Pressure Processing? Lees hier alle voordelen.

Wilt u hier meer over weten? Neem gerust contact op met ons!

Share this post

There are no comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart